EFSA recommends that adults should consume around 20-35% of their daily calorie intake from fats. (1) Vegetable and animal fats are made up of saturated and unsaturated fatty acids, including monounsaturated and polyunsaturated fatty acids, such as omega-3 and omega-6 fatty acids.
In the modern nutrition, the appropriate omega-6/omega-3 ratio has shifted towards omega-6 fatty acids. To counterbalance this, among many other things, omega-3 consumption is recommended. (1)
EPA and DHA are both essential (the body needs them but cannot produce them, so they must be obtained from external sources). EPA and DHA contribute to the proper functioning of the heart. This beneficial effect can be achieved with a daily intake of 250 mg of EPA and DHA*.
* Scientifically proven claims approved by the European Food Safety Authority (EFSA).
(1) 25 March 2010: Scientific Opinion on Dietary Reference Values for fats, including saturated fatty acids, polyunsaturated fatty acids, monounsaturated fatty acids, trans fatty acids, and cholesterol | EFSA (europa.eu)
توصي الهيئة العامة للرقابة المالية بأن يستهلك البالغون حوالي 20-35٪ من السعرات الحرارية اليومية من الدهون. (1) تتكون الدهون النباتية والحيوانية من الأحماض الدهنية المشبعة وغير المشبعة ، بما في ذلك الأحماض الدهنية الأحادية غير المشبعة والمتعددة غير المشبعة ، مثل أحماض أوميغا 3 وأوميغا 6 الدهنية.
في التغذية الحديثة ، تحولت نسبة أوميغا 6 / أوميغا 3 المناسبة نحو أحماض أوميغا 6 الدهنية. لموازنة هذا ، من بين أشياء أخرى كثيرة ، يوصى باستهلاك أوميغا 3. (1)
EPA و DHA كلاهما ضروري (يحتاج الجسم إليهما ولكن لا يمكنه إنتاجهما ، لذلك يجب الحصول عليهما من مصادر خارجية). تساهم EPA و DHA في الأداء السليم للقلب. يمكن تحقيق هذا التأثير المفيد من خلال تناول 250 مجم يوميا من EPA و DHA *.
(1) 25 مارس 2010: رأي علمي حول القيم المرجعية الغذائية للدهون ، بما في ذلك الأحماض الدهنية المشبعة والأحماض الدهنية المتعددة غير المشبعة والأحماض الدهنية الأحادية غير المشبعة والأحماض الدهنية غير المشبعة والكوليسترول | الهيئة العامة للرقابة المالية (europa.eu)
Reviews
There are no reviews yet.